«

»

Ara 13

Öğrenciler Sınav Stresini Ebru ve Hat Sanatı İle Atıyorlar

Adıyaman Üniversitesi’nde eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler sınav stresinden uzak durmak için ebru yapıyorlar.

Boş zamanlarında Resim ve İş Öğretmeni Şefika Yaman eşliğinde ebru ve hat sanatı öğrenen öğrenciler, boş zamanlarında yaptıkları ebru ve hat sanatları ile hem zaman geçiyorlar hem de ileride sergi açmayı planlıyorlar.

 

ebrukursu

Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, yaptığı açıklamada, “Kredi Yurtlar Kurumu son dönemlerde sosyal kültürel faaliyetlerinde yanında öğrencilerimize ebru sanatı kursu verilmektedir. Geçen yıl bu kurslarımızı başlattık  kurslarımız hız kesmeden devam ediyor. Ebru sanatımızda her kursta 25 öğrencimiz yararlanmakta ama aktif olarak kursumuza devam eden öğrenci sayımız 32 dir. Yapılan tasarımlar sene sonunda öğrencilerimizin görebilecekleri şekilde sergi olarak açıklıyor ve üniversitemizin farklı yerlerinde asılarak sergileniyor” dedi.
Resim ve İş Öğretmeni Şefika Yaman ise şöyle konuştu:

“Öğrencilerimizin talebi üzerine kursumuzu açmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin kurslarımıza olan ilgisi gün geçtikte artıyor. Buraya gelen öğrencilerimiz yoğun ders ortamlarının dışında boş vakitlerini ebru sanatına gelerek değerlendiriyorlar. Amacımız burada hem öğrencilerimize  ebru sanatını öğretmek, hem de sosyal faaliyetlerini daha iyi şekilde değerlendirmeleri konularında onlara yardımcı olabilmek. Burada öğrencilerimiz, içlerinde gelen duygularını ebru sanatına döküyorlar. Onların bu azmi ve bu becerisi de bizleri son derece mutlu ediyor”
Kursa katılan öğrenciler ise “Bizlere bu fırsatı veren Kredi Yurtlar Kurumu Müdürümüze,  hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Ebru sanatı ayrı ve güzel bir sanat, okulda bulunan arkadaşlarımızı ebru sanatı kurslarına katılmalarını tavsiye ediyoruz. Burada günün yorgunluğunu atıyoruz. Hem ebru sanatını öğreniyoruz hem de meslek öğreniyoruz”dediler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>